Blackjack

Blackjack voor dummies. 

 • Versla de dealer met de waarde van je kaarten, zonder hierbij een totaal van 21 te overschrijden.
 • Bekom een hogere waarde met je kaarten dan de dealer.
 • De kaarten tussen twee en tien hebben elk hun waarde.
 • De Boer, Dame en de Koning hebben elk een waarde van tien.
 • Als de waarde van je twee oorspronkelijke kaarten 21 is, dan heb je Blackjack!
 • Is de waarde minder dan 21, dan vraag je een extra kaart bij aan de live dealer.
 • De dealer zal hoger dan 17 nooit een extra kaart vragen.
 • Play when feeling lucky.

Speel live Blackjack

 

Het doel van LIVE BLACKJACK is om meer punten te krijgen dan de croupier zonder daarbij de 21 punten te overschrijden. De beste hand is Blackjack - wanneer de som van de waarden van de eerste twee gedeelde kaarten exact 21 is. U speelt enkel tegen de croupier, niet tegen andere spelers.

 • Gespeeld met 8 kaartenspelen.
 • De croupier 'blijft' altijd op 17.
 • Dubbelen op iedere 2 eerste kaarten.
 • Split eerste kaarten van gelijke waarde.
 • Slechts een Split per hand.
 • Enkele kaart voor iedere Split aas.
 • Niet Dubbelen na Split.
 • Verzekering geboden wanneer de croupier een Aas toont.
 • Blackjack betaalt 3 tegen 2.
 • Verzekering betaalt 2 tegen 1.
 • Gelijkspel wanneer handen gelijk zijn aan elkaar.

SPELREGELS

Het spel wordt gehost door een croupier en er kunnen maximaal 7 spelers meespelen.

Het spel wordt gespeeld met acht normale kaartspellen van 52 kaarten. De waarden van de kaarten zijn als volgt:

 • Kaarten van twee tot 10 zijn hun nummer waard.
 • Plaatjeskaarten (boeren, vrouwen en heren) zijn 10 waard.
 • Azen krijgen de waarde 1 of 11, naar gelang van wat het gunstigst is voor de hand. Merk op dat een zachte hand een hand is waarin de aas als 11 word geteld.

Nadat de toegewezen inzetperiode is verstreken, deelt de croupier een open kaart aan elke deelnemer. Het delen begint met de eerste speler links van de croupier vervolgens met de klok mee, eindigend met de croupier. De croupier deelt daarna een tweede open kaart voor iedere speler en niet open voor de croupier zelf. De waarde van uw eerste hand wordt weergegeven naast uw kaarten.

Blackjack

Als de waarde van uw oorspronkelijke hand met 2 kaarten precies 21 punten is, heeft u Blackjack.

Verzekering

Als de open kaart van de croupier een Aas is, hebt u de optie een verzekering te kopen als compensatie voor het risico dat de croupier blackjack heeft - zelfs al hebt u zelf blackjack. Het bedrag van de verzekering is gelijk aan de helft van uw hoofdinzet en de verzekeringsinzet wordt afzonderlijk geregeld van de inzet van uw hand. De croupier kijkt dan naar de waarde van zijn omgekeerde kaart om te kijken of hij blackjack heeft. Als de croupier geen blackjack heeft, wordt de ronde verdergezet. Als de croupier blackjack heeft, maar u niet, wint de hand van de croupier. Als u en de croupier allebei blackjack hebben, eindigt het spel in een gelijkspel en wordt uw inzet geretourneerd. Merk op dat als de open kaart van de croupier een tien of een plaatjeskaart is, u niet de optie hebt een verzekering te kopen, en de croupier zal de omgekeerde kaart niet controleren om te zien of hij blackjack heeft.

Dubbelen, een kaart nemen of 'Blijven'

Als de croupier geen blackjack heeft na controle van de eerste twee kaarten krijgen de spelers de kans de waarden van hun handen om beurt te verbeteren, en de croupier gaat de tafel rond in de richting van de wijzers van de klok.

Als de waarde van uw eerste hand niet gelijk is aan 21 kunt u ervoor kiezen om te Dubbelen. In dit geval wordt uw inzet verdubbeld en ontvangt u slechts een bijkomende kaart. Anderzijds kunt u ervoor kiezen een Kaart te nemen, m.a.w. een bijkomende kaart te ontvangen die u kunt toevoegen aan de waarde van uw hand. U kunt meer dan een kaart ontvangen voor u ervoor opteert te 'blijven' wanneer u tevreden bent met de waarde van uw hand.

Split

Als uw eerste hand een paar kaarten is van gelijke waarde kunt u ervoor kiezen het paar op te splitsen in twee afzonderlijke handen, elk met een afzonderlijke inzet gelijk aan uw hoofdinzet. Nadat een tweede kaart wordt gedeeld aan beide handen kunt u de waarde van deze beide handen verbeteren door een kaart te nemen voor u 'blijft'. Als u echter een paar azen splitst, ontvangt u slechts één extra kaart per hand zonder optie voor nog een kaart.

Uitkomst

Als de som van uw hand hoger is dan 21 bent u 'bust' en verliest u uw inzet op die hand.

Wanneer alle spelers aan de beurt zijn geweest, toont de croupier de waarde van zijn omgekeerde kaart. De croupier moet nog een kaart nemen met een hand van 16 of minder en passen (STAND) met een hand van 17 of meer.

U wint wanneer de waarde van uw laatste hand dichter is bij 21 dan die van de croupier of als de croupier 'bust' gaat. Als de waarde van uw hand gelijk is aan die van de croupier eindigt de spelronde in een gelijkspel en wordt uw inzet geretourneerd.

Blackjack verslaat een hand van 21 van drie of meer kaarten. Blackjack verslaat ook een hand van 21 als resultaat van een gesplitst paar.

EXTRA INZETTEN

Dit blackjack spel omvat optionele extra inzetten – Perfect Pairs en 21+3. U kunt extra inzetten plaatsen in combinatie met uw hoofd blackjack inzet. U hebt kans op winst met iedere extra inzet, ongeacht of u later al of niet wint met uw blackjack inzet.

Perfect Pairs

De Perfect Pairs inzet biedt u kans op winst als uw eerste twee kaarten een paar vormen - bijvoorbeeld, twee Dames, twee Azen of twee Drieën. Er zijn drie soorten paren, ieder met een verschillende uitbetaling:

 • Perfect paar - zelfde soort, bijv. twee Azen van Schoppen.
 • Gekleurd paar - verschillende soorten van dezelfde kleur, bijv. 2 van Ruiten + 2 van Harten.
 • Gemengd paar – verschillende soorten, bijv. 10 van Harten + 10 van Klaveren.

21+3

De 21+3 inzet biedt u kans op winst als uw eerste twee kaarten plus de upcard van de croupier één van de volgende winnende combinaties vormen (net als die in poker), elk met een andere uitbetaling:

 • Suited Trips – drie identieke kaarten, bijv. 3 Dames van Harten.
 • Straight Flush – in numerieke volgorde en dezelfde soort, bijv. 10, Boer en Dame van Ruiten.
 • Three of a Kind – zelfde waarde maar verschillende soorten, bijv. 3 niet gelijke Heren.
 • Straight – in numerieke volgorde maar verschillende soorten, bijv. 2 van Schoppen + 3 van Klaveren + 4 van Harten.
 • Flush – zelfde soort, bijv. 2, 6 en 10 van Schoppen.

BET BEHIND

De "Bet Behind" functie biedt u de mogelijkheid een inzet te plaatsen op de hand van een andere speler. U deelt in de winst of het verlies van de hand van de andere speler. De uitbetalingen voor "Bet Behind" inzetten zijn dezelfde als voor normale inzetten.

U kunt deze functie gebruiken ongeacht of u al of niet aan de tafel hebt plaatsgenomen en van plan bent uw eigen hand te spelen. Hoewel, u kunt geen "Bet Behind" inzet plaatsen op uw eigen hand.

U kunt inzetten op gelijk welke "Bet Behind" inzetlocatie op de zitplaats van een andere speler tijdens de inzettijd. Verplaats uw cursor over gelijk welke "Bet Behind" inzetlocatie om het totaal aantal spelers weer te geven die een "Behind bet" inzet hebben geplaatst, inclusief de som van hun gezamenlijke inzetten.

Als u een "Bet Behind" inzet plaatst en de speler op die zitplaats besluit niet deel te nemen aan de ronde wordt uw inzet onmiddellijk terugbetaald.

De bijnaam die bij iedere zitplaats wordt weergegeven, identificeert de speler die alle beslissingen zal nemen voor die hand. U kunt echter beslissen of u al of niet een verzekeringsinzet wenst te plaatsen als de upcard van de dealer een aas is. U kunt ook vooraf beslissen of u al of niet uw inzet wenst te verdubbelen als de speler, waar u op inzet, verdubbelt of opsplitst.

Het onderstaande dialoogvenster verschijnt voor u uw eerste "Bet Behind" inzet plaatst. U kunt dit venster gebruiken om uw voorkeuren te specificeren met betrekking tot wanneer u wenst te verdubbelen of op te splitsen.

U kunt deze instellingen later wijzigen door te klikken op de knop Instellingen en daarna "Bet Behind opties" te selecteren. U kunt ook de optie "Andere spelers toestaan om een bet behind in te zetten op mij" uitvinken, als u niet wilt dat andere spelers "Bet behind" inzetten kunnen plaatsen op u.

Het pictogram “Hot Players” helpt u te bepalen wie van uw mede Blackjack-spelers momenteel het meest geluk heeft.

Het cijfer in de gouden medaille geeft het aantal opeenvolgende rondes aan die gewonnen werden door die speler. Merk op dat, zodra een “Hot Player” een ronde verliest, hij of zij ook het gouden medaille pictogram verliest.

UITBETALINGEN

 • Blackjack betaalt 3:2.
 • Winnende hand betaalt 1:1.
 • Als de croupier blackjack heeft, betaalt de verzekering 2:1.

Perfect Pairs

Hand

Uitbetaling

Perfect paar

25:1

Gekleurd paar

12:1

Gemengd paar

6:1

21+3

Hand

Uitbetaling

Suited Trips

100:1

Straight Flush

40:1

Three of a Kind

30:1

Straight

10:1

Flush

5:1

Houd er rekening mee dat de spelronde vervalt in het geval er storingen optreden en daarmee alle eventuele uitbetalingen voor de ronde.

UITKERINGSPERCENTAGE

Het optimale theoretische uitkeringspercentage is:

 • Blackjack – 99,28%.
 • Perfect Pairs inzet – 95,90%.
 • 21+3 inzet – 96,30%.

LIVE LOBBY

Iedere beschikbare speltafel wordt weergegeven in het LIVE SPELLEN.

De naam van de tafel en de inzetlimieten worden weergegeven onder het tafelpictogram. Wanneer u uw cursor boven het tafelpictogram beweegt, verschijnen de naam en de foto van de croupier.

De breuk die wordt weergegeven op de tafel geeft het aantal ingenomen zetels weer in verhouding met het totaal aantal zetels. Bijvoorbeeld, 5/7 betekent dat slechts vijf van zeven zetels momenteel bezet zijn. In dit geval is er dus een zetel vrij voor u.

Om te kunnen spelen aan een specifieke tafel klikt u op het pictogram voor die tafel.

De knop LIVE SPELLEN kan op ieder moment en voor elk spel worden geraadpleegd.

In dit menu kunt u eenvoudig tabellen wijzigen of een ander live spel selecteren. U wordt niet verwijderd van uw huidige tafel tot u een nieuwe tafel hebt geselecteerd waar u wenst te spelen. Dit biedt u de mogelijkheid het MENU LIVE SPELLEN te gebruiken om andere spellen te bekijken terwijl u speelt aan uw huidige tafel.

NEEM PLAATS

Klik op ZIT HIER boven de lege zetel die u wilt innemen.

Wanneer u een zetel aan tafel hebt ingenomen, wordt uw schermnaam onder de zetel weergegeven.

Als u uw zetel wenst te verlaten, klikt u u op de knop X naast uw zetel.

Als u niet actief bent en in twee of meer opeenvolgende rondes geen inzet plaatst, verliest u uw zetel.

INZET PLAATSEN

INZETLIMIETEN geeft de minimum en maximum toegelaten inzetten weer die toegelaten zijn aan de tafel. Beweeg uw cursor over deze inzetlimieten om meer gedetailleerde informatie weer te geven indien van toepassing.

U krijgt een melding op het scherm als u probeert een inzet te plaatsen die de limiet voor die inzet overschrijdt. Als u een inzet plaatst die lager is dan de minimumlimiet wordt uw inzet geweigerd aan het einde van de inzetperiode.

Om deel te nemen aan het spel moet u over voldoende middelen beschikken om uw inzet te dekken. U kunt uw huidig SALDOraadplegen op uw scherm.

De VERKEERSLICHTEN informeren u over de status van het huidige spel. Het groene lampje geeft aan wanneer u kunt inzetten of een beslissing nemen; geel betekent dat de periode om in te zetten of een beslissing te nemen bijna verstreken is; en rood geeft aan dat de periode om in te zetten of een beslissing te nemen verstreken is.

Gebruik de FICHE-WEERGAVE om de waarde te selecteren van iedere fiche die u wenst in te zetten. Alleen fiches van coupures die worden gedekt door uw huidige saldo zijn geactiveerd. Deze weergave is enkel verlicht en beschikbaar tijdens de inzetperiode (als het licht groen of geel is). Wanneer de inzetperiode verstreken is (rood licht), wordt de fiche-weergave uitgeschakeld zodat u geen fiches kunt selecteren.

Zodra u een fiche geselecteerd hebt, kunt u ze inzetten door te klikken op de correcte inzetlocatie op de speltafel. Iedere maal u klikt op de inzetlocatie wordt de waarde van de inzet verhoogd met het bedrag van de fiche. U kunt ook een chip met een andere waarde selecteren om het gewenste inzetbedrag te bereiken.

Met de knop HERHALEN kunt u dezelfde inzet(ten) van de vorige spelronde herhalen.

Zodra u op HERHALEN klikt, verandert de knop in DUBBEL (2X). U kunt op deze knop klikken om de inzet van de vorige spelronde te verdubbelen.

U kunt klikken op de knop TERUG om de laatste inzet te verwijderen.

U kunt herhaaldelijk op de knop TERUG klikken om de inzetten een voor een te verwijderen in de omgekeerde volgorde waarin ze werden geplaatst. Merk dat inzetten enkel kunnen worden verwijderd voor het verstrijken van de inzetperiode (het licht is groen of geel). Zodra de inzetperiode verstreken is (rood licht) is het niet meer mogelijk inzetten te annuleren.

De TOTALE INZET is het totaal van alle geldige inzetten in de huidige spelronde.

INZET PLAATSEN

INZETLIMIETEN geeft de minimum en maximum toegelaten inzetten weer die toegelaten zijn aan de tafel. Beweeg uw cursor over deze inzetlimieten om meer gedetailleerde informatie weer te geven indien van toepassing.

U krijgt een melding op het scherm als u probeert een inzet te plaatsen die de limiet voor die inzet overschrijdt. Als u een inzet plaatst die lager is dan de minimumlimiet wordt uw inzet geweigerd aan het einde van de inzetperiode.

Om deel te nemen aan het spel moet u over voldoende middelen beschikken om uw inzet te dekken. U kunt uw huidig SALDOraadplegen op uw scherm.

De VERKEERSLICHTEN informeren u over de status van het huidige spel. Het groene lampje geeft aan wanneer u kunt inzetten of een beslissing nemen; geel betekent dat de periode om in te zetten of een beslissing te nemen bijna verstreken is; en rood geeft aan dat de periode om in te zetten of een beslissing te nemen verstreken is.

Gebruik de FICHE-WEERGAVE om de waarde te selecteren van iedere fiche die u wenst in te zetten. Alleen fiches van coupures die worden gedekt door uw huidige saldo zijn geactiveerd. Deze weergave is enkel verlicht en beschikbaar tijdens de inzetperiode (als het licht groen of geel is). Wanneer de inzetperiode verstreken is (rood licht), wordt de fiche-weergave uitgeschakeld zodat u geen fiches kunt selecteren.

Zodra u een fiche geselecteerd hebt, kunt u ze inzetten door te klikken op de correcte inzetlocatie op de speltafel. Iedere maal u klikt op de inzetlocatie wordt de waarde van de inzet verhoogd met het bedrag van de fiche. U kunt ook een chip met een andere waarde selecteren om het gewenste inzetbedrag te bereiken.

U kunt de optie om extra in te zetten in/uitschakelen door te klikken op de knop EXTRA INZETTEN.

Als extra inzetten werd ingeschakeld, verschijnt de aanwezig inzetlocatie voor de extra inzetten naast de locatie voor de hoofd blackjack inzet. Nadat u hebt ingezet op de hoofd blackjack inzetlocatie worden de Perfect Pairs en 21+3 inzetlocaties ingeschakeld. Plaats uw extra inzet(ten) op dezelfde wijze als uw hoofdinzet.

Met de knop HERHALEN kunt u dezelfde inzet(ten) van de vorige spelronde herhalen.

Zodra u op HERHALEN klikt, verandert de knop in DUBBEL (2X). U kunt op deze knop klikken om de inzet van de vorige spelronde te verdubbelen.

U kunt klikken op de knop TERUG om de laatste inzet te verwijderen.

U kunt herhaaldelijk op de knop TERUG klikken om de inzetten een voor een te verwijderen in de omgekeerde volgorde waarin ze werden geplaatst. Merk dat inzetten enkel kunnen worden verwijderd voor het verstrijken van de inzetperiode (het licht is groen of geel). Zodra de inzetperiode verstreken is (rood licht) is het niet meer mogelijk inzetten te annuleren.

De TOTALE INZET is het totaal van alle geldige inzetten in de huidige spelronde.

EEN BESLISSING NEMEN

Zodra u uw eerste twee kaarten ontvangt, kunt u een eerste beslissing nemen met betrekking tot uw hand zelfs voor de croupier u aan de beurt laat. De beslissingsopties worden weergegeven bij uw zetel en enkel de opties die momenteel beschikbaar zijn voor u worden ingeschakeld.

Wanneer u aan de beurt bent, zal de croupier handelen op basis van de eerste beslissing die u hebt genomen. Als u nog geen beslissing hebt genomen voor u aan de beurt bent, verschijnt het venster om een beslissing te nemen in het midden van uw scherm. De verkeerslichten informeren u hoeveel tijd er resteert voor u om een beslissing te nemen.

De beslissingsopties worden als volgt voorgesteld:

 

 • KAART: Groene knop met het “+” teken.
 • PASSEN: Rode knop met het “-” teken.
 • DUBBELEN: Gele knop met het “x2” teken.
 • SPLIT: Blauwe knop met de tegenovergestelde pijlen.

Als u geen beslissing neemt voor de tijd verstrijkt, zal uw gebrek aan reactie worden geïnterpreteerd als uw wens om te passen met uw huidige hand.

CHAT

Door middel van de CHAT BOX kunt u zowel met de croupier als met de andere spelers chatten. Voer uw bericht in het veld KLIKKEN OM TE CHATTEN.

U kunt ook een groter chat-scherm starten door te klikken op de knop CHAT.

Opmerking: als het spel wordt weergegeven in de Klassieke weergave wordt de chat box altijd weergegeven op het scherm, maar de knop CHAT is uitgeschakeld.

SPELWEERGAVEN

Klik op de knop VOLLEDIG SCHERM om het spel weer te geven in de volledig schermmodus.

Om de volledig schermmodus af te sluiten, kunt u opnieuw klikken op de knop VOLLEDIG SCHERM of op ESC drukken op uw toetsenbord.

In de modus Volledig scherm kunt u chatberichten van anderen lezen, maar u kunt alleen berichten naar anderen sturen als u over Adobe Flash Player 11.3 of een latere versie beschikt.

SPELNUMMER

Iedere spelronde wordt geïdentificeerd door een uniek SPELNUMMER.

Dit nummer geeft aan wanneer de ronde van start ging in GMT-tijd in uur: minuut: seconde. Gebruik dit spelnummer als referentie (of neem een screenshot van het spelnummer) als u contact met de klantenservice wilt opnemen met betrekking tot een bepaalde ronde.

GELUID

De knop GELUID schakelt de spelgeluiden en stemmen in/uit.

OPMERKING: Het geluid wordt automatisch opnieuw ingeschakeld als u overschakelt naar een andere speltafel.

SPELGESCHIEDENIS

De knop GESCHIEDENIS opent een venster met alle spelronden die u hebt gespeeld en de resultaten van die ronden. De meest recent afgesloten ronde staat bovenaan de lijst.

INSTELLINGEN

De knop INSTELLINGEN opent een menu met instellingen die de gebruiker kan configureren. U kunt de videokwaliteit veranderen en chatberichten van andere spelers verbergen/zichtbaar maken. U kunt uw voorkeuren met betrekking tot de Bet Behind functie ook wijzigen door de klikken op "Bet Behind opties”.

STORTEN & OPNEMEN

De knop KASSIER opent het venster voor stortingen en opnames.

VERANTWOORD SPELEN

De knop VERANTWOORDELIJK SPELEN biedt u toegang tot de pagina met het Verantwoordelijk spelen beleid. Deze pagina toont nuttige informatie en links met betrekking tot het juiste gedrag voor online kansspelen en helpt u persoonlijke limieten te stellen met betrekking tot uw speelsessies.

FOUTAFHANDELING

Als er een fout optreedt in het spel, het inzetsysteem of spelprocedure wordt de spelronde tijdelijk gepauzeerd terwijl de dealer de shift manager op de hoogte brengt. De spelers worden via Chat- of een pop-upbericht op het scherm op de hoogte gebracht dat het probleem wordt onderzocht. Als de manager de fout onmiddellijk kan oplossen, wordt het spel normaal hervat. Als er geen onmiddellijk oplossing mogelijk is, wordt de spelronde geannuleerd en de initiële inzetten worden terugbetaald aan alle spelers die deelnamen in de spelronde.

KAARTEN SCHUDDEN

Het spel loopt door tot de croupier de cut-kaart bereikt. Op dat moment worden de kaarden geschud. Indien de cut-kaart wordt bereikt tussen spelen wordt een bijkomende ronde gespeeld voor de kaarten worden geschud. De kaarten worden geschud door de croupier of door een kaart shuffler – naargelang er al of niet een shuffle-tafel beschikbaar is.

Als er geen shuffle-tafel beschikbaar is, schudt de dealer alle kaarten op de speltafel.

Als er een shuffle-tafel beschikbaar is, worden twee schoenen - elk met twee dekken van speelkaarten - gebruikt. Terwijl de kaarten van een schoen worden geschud, zet de croupier het spel voort met de geschudde kaarten van de andere schoen.

MULTI-GAME SPEL (indien beschikbaar)

Als u geniet van non-stop actie kunt u gelijktijdig op maximum 4 verschillende speltafels spelen en ze allemaal weergeven in hetzelfde browservenster!

Wanneer u minimum een tafel gekozen hebt waar u wilt spelen, klikt u op de knop LIVE GAMES MENU (menu Live Spellen) om naar de lobby te gaan. In de lobby verplaatst u uw cursor over de tafel waar u wilt spelen en klikt u op de knop + geassocieerd met die tafel om te beginnen spelen. (Het is mogelijk dat bepaalde tafels niet beschikbaar zijn om meerdere spellen te spelen en deze tafels geven dan ook geen knop + weer.)

Nadat u aan meerdere tafels bent beginnen spelen, kunt u het formaat wijzigen van het volledige browservenster, maar u kunt het formaat van de vensters van ieder spel niet afzonderlijk wijzigen.

U kunt iedere tafel verlaten zonder dat dit uw aanwezigheid op andere tafels beïnvloed. Om een tafel te verlaten, klikt u op de knop X die verschijnt wanneer u uw cursor over het tafelvenster verplaatst.

Let op:

 • De knop X om een tafel te verlaten is niet toegankelijk als de tafel wordt weergegeven in de volledig scherm modus.
 • U verlaat een tafel automatisch indien u zich inschrijft op dezelfde tafel via een ander apparaat/browser.
 • Als u rechtstreeks op een tafelpictogram klikt in plaats van op de knop + schakelt u eenvoudig over naar een andere tafel en speelt u niet aan de gekozen tafel bovenop de tafel waar u net hebt gespeeld.

We raden aan niet te spelen op meer tafels dan u kunt weergeven op uw scherm zodat u steeds weloverwogen en nauwkeurig kunt inzetten.

Ontdek de Napoleon Sports & Casino app

Casino games, live casino en sportweddenschappen in één app! Download de app nu!
download on iPhone download on Android
v1.56.4 - web-2 -